rozkład na czynniki
Pati18773: czy da się to rozłożyć na czynniki ?
x3+x2+3x+9=0
21 maj 19:53
Jerzy:
Da
21 maj 19:55
Pati18773: można wiedzieć jak ?
21 maj 19:56
21 maj 20:11
21 maj 20:12
6latek : Mariusz jak to ksiazka ?
21 maj 20:13
Mariusz:
Zasady algebry wyższej
Wacław Sierpiński
Warszawa−Wrocław 1946
21 maj 20:15
6latek : Duzo za nia na allegro wolaja
21 maj 20:18
Mariusz:
Właśnie korzystając z tego pdf opisywałem Vaxowi sposób rozwiązywania równań trzeciego
i czwartego stopnia
21 maj 20:18
6latek : Ja mam ksiazke z serii Biblioteczka matematyczna nr16
Wlodzimierz Mostowski Rozwiazywanie rownan algebraicznych
Musze się za nia kiedyś wziąć
21 maj 20:20
Mariusz:
Wersję elektroniczną możesz mieć za darmo
(gdybyś chciał mieć to w jednym pdf to wystarczy ściągnąć program
do scalania plików pdf)
Za papierową wersję chcą 40 zł (licytacja )
drugi wystawił z możliwością zakupu bez licytacji za 58 zł
Widziałem że jedną koleś wylicytował za 99 zł
21 maj 20:26
6latek : Pomysle jeszcze nad tym
21 maj 20:28
Mariusz:
To raczej dla kolekcjonerów ja ściągnąłem wersję elektroniczną , scaliłem pliki pdf
i na razie mi starczy
21 maj 20:30
Mila:
Która klasa?
x3+x2+3x+9=0
21 maj 21:41
6latek : Jesli liceum to
x3−x2−3x−9 =0
wtedy x=3
21 maj 21:46
Mila:
Przecież zmieniłeś równanie.
21 maj 23:19
6latek : Wiem
Milu 
Wydawalo mi sie ze teraz pisala mature dlatego napisalem liceum
21 maj 23:30
Mariusz:
Trygonometrię zna ?
Wzory skróconego mnożenia zna ?
Trójmian kwadratowy z wzorami Viete zna ?
Dzielić wielomian przez dwumian umie ?
Przekształcać równania umie ?
Jeśli tak to może rozwiązać te równanie
22 maj 00:01