Pochodne
Pomocy: Podaj dziedzine i oblicz pochodna funkcji
| 3 | | 1 | |
| +3x3+5√x wyszlo mi 9x2 + |
| ale to chyba tak srednio a dziedzina R |
| x3 | | 2√x | |
18 maj 18:44
===:
0pkt
18 maj 18:47
Pomocy: to musze tu uzyc wzoru na poczatku na pochodna ilorazu dwoch funkcji?
18 maj 18:51
===:
1) wyznacz dziedzinę ... masz iksa w mianowniku oraz pod pierwiastkiem
2) pochodna ... proste wzorki
18 maj 18:55
Pomocy: No to dziedzina x>0
18 maj 18:57
===:
bingo
18 maj 18:58
Pomocy: jakas podpowiedz do tych wzorkow?
18 maj 19:02
===:
chyba żarty stroisz
18 maj 19:07
===:
chyba żarty stroisz
18 maj 19:07
18 maj 19:08
===:
| | −9x3 | | 5 | |
f'(x)= |
| +9x2+ |
| |
| | x6 | | 2√x | |
18 maj 19:12
Mila:
x>0
f(x)=3*x
−3+3x
3+5*x
12
| | 1 | |
f'(x)=3*(−3)*x(−3−1)+3*3x2+5* |
| *x12−1= |
| | 2 | |
18 maj 19:21