rozklad.
Jack: 1. Moglby mi ktos podac kilka przykladow do rozkladu na ulamki proste?
| | 4 | |
2. Czy w tym rozkladzie jak mam np. |
| |
| | (x−2)2 | |
to zapisuje to jako
| 4 | | A | | B | |
| = |
| + |
| ? |
| (x−2)2 | | x−2 | | x−2 | |
18 maj 17:33
Jack: czy raczej w ten sposob (2.)
| 4 | | A | | B | |
| = |
| + |
| |
| (x−2)2 | | x−2 | | (x−2)2 | |
18 maj 17:41
ICSP: Przecież to już jest rozłożone
18 maj 17:42
Jack: :(
18 maj 17:43
ICSP:
18 maj 17:47
Jack: no to nie wiem, nie trafiony przyklad
no a taki
to juz nie jest rozlozone?
18 maj 17:48
zef: O ktoś tu się do całek przygotowuje
18 maj 17:50
Jack:
| 4 | | A | | B | | C | |
| = |
| + |
| + |
| |
| x(x−2)2 | | x | | (x−2) | | (x−2)2 | |
Tak?
18 maj 17:53
zef: Według mnie ok tylko w ostatnim Cx+D
18 maj 17:54
Jack: hmm
z filmikow co na youtube ogladalem, to wynikalo ze nawt jesli mam wielomian do potegi osmej to
:
| A | |
| poniewaz wielomian (x+2) jest pierwszego stopnia... |
| (x+2)8 | |
18 maj 17:59
ICSP: 17:53 jest poprawnie.
18 maj 18:00
Jack: ok, dzieki
18 maj 18:01
zef: Tutaj poprawnie rozłożyłem kilka całek, możesz zajrzeć:
323858
18 maj 18:03
Jack: spojrze na pewno, ale jeszcze nie teraz...
rozklad od calek jest jeszcze daleki dla mnie
18 maj 18:03
Jack: od rozkladu do calek droga jeszcze daleka*
18 maj 18:05
zef: Zapisywałem tam to dosyć czytelnie, takie przykłady były jak ty teraz podałeś więc już
spokojnie możesz zajrzeć
18 maj 18:05
zef: Zobacz sam rozkład, a na całki jeszcze nie musisz patrzeć
18 maj 18:06
Jack: Ok
18 maj 18:13