matematykaszkolna.pl
.. Paweł: Dzień dobry, mam pytanie do tego zadnia https://matematykaszkolna.pl/forum/292292.html a dokłądnie do rozwiązania Mili z 21:58. Skąd wiadomo że trójkąt SBC jest prostokątny ?
6 maj 12:43
Paweł: Ktoś wie ?
6 maj 13:11
Janek191: Bo odcinki SB i BC są prostopadłe.
6 maj 14:18
Paweł: a jak to zauważyć?
6 maj 14:21
Janek191: Zrób sobie model z patyczków jak nie widzisz. emotka
6 maj 14:42
6latek : Zaraz CI odpisze ze na maturze nie będzie miał patyczków emotka
6 maj 14:46
Janek191: emotka Pozdrowienia. W przedszkolu jest plastelina i patyczki ?
6 maj 14:47
6latek : Pozdrawiam emotka U nas Pani kazala rodzicom żeby nam kupili . Wiec jest i plastelina i patyczki Mama kupila paczke patyczków(jest 50 sztuk) za 2 zl w hurtowni
6 maj 14:49
Paweł: Czasem wejde na to forum i gdzie zobacze tam jest 6latek, człowieku jak nie masz nic wartościowego do powiedzenia to po prostu nic nie pisz, bo to co piszesz jest żałosne. Zajmij się swoim liczeniem. Pozdrawiam. PS. Nie pisze w tym roku matury... nie udało Ci się.
6 maj 16:06
Mila: Paweł, jeżeli tego nie "widzisz", to policz z tw. odwrotnego do tw. Pitagorasa.
6 maj 16:18
6latek : Być może nie ty ale kolega który pisal w tym roku mature tak wlasnie mi odpisal jeszcze jako 5−latkowi gdy mu napisałem żeby sobie zrobil zrobil model ostrosłupa . Wiec jeśli nie piszsesz matury to naprawde skorzystaj z tej rady . Będziesz miał na maturze i na sprawdzianach lzej Pozdrawiam
6 maj 16:22