27 kwi 23:19
Maciek: Jak to rozwiązać?
27 kwi 23:20
Metis: Ustalić dziedzinę.
Sprowadzić wszystko do jednej podstawy i zobaczyć co się dzieje
27 kwi 23:23
Maciek: Już rozwiązałem

, teraz kolejne z którym mam troszke problem
| | n2 + 2 | | n | |
Jeżeli lim ( |
| − |
| − 2a) = 0 to ile rwna się a? |
| | 2n−1 | | 2 | |
n→
∞
27 kwi 23:35
Maciek: Wszystko pod jedną kreske?
27 kwi 23:35
Maciek: | | 1 | |
wychodzi mi jakby |
| ale to wszystko takie po omacku  Jakby ktoś mógł tak wytłuaczyć |
| | 8 | |
27 kwi 23:41
wmboczek: lim2a=limf(x)
wspólny mianownik lim(n+4)/(4n−2)=1/4
2a=1/4
28 kwi 08:02