matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
Sandra123:
z.3. Oblicz: a] sinα, cosα, jezeli tgα= −2 i α∊(90stopni; 180 stopni) b] sinα, tgα, jezeli cosα= 2/3 i α∊(0 stopni;30 stopni) c] cosα,tgα, jezeli sinα= 3/5 i α∊(90stopni;180 stopni)
26 kwi 19:31
Jack:
https://matematykaszkolna.pl/forum/50927.html
26 kwi 20:23