21 kwi 22:57
Mila:
Romb jest równoległobokiem, kąty przeciwległe są równe.
Suma kątów 360.
21 kwi 23:02
pytajnik:

chyba
21 kwi 23:09
Michał: PS2 = r2+r2−2r*r*cosβ = 2r2−2r2*cos120 I skąd te 120? Nie rozumiem podpowiedzi Mili
21 kwi 23:10
Michał: Też myślałem o tym conapisał pytajnik, ale nie mam pewności co do tego..
21 kwi 23:10
Michał: Jakby jakaś dobra dusza zechciała rozwiązać ten problem

..
21 kwi 23:17
pytajnik: albo tam gdzie są promienie to są kąty proste 360−2*90−60=120 też wychodzi
21 kwi 23:17
zef: 60o+60o+2x=360o
2x=240o
x=120o
21 kwi 23:18
Mila:
Zaraz narysuję.
21 kwi 23:21
Mila:

W AMSP:
60
o+90
o+β+90
o=360
β=120
o
O ten kąt Ci chodzi?
21 kwi 23:26
Michał: Tak Milu, już wszystko jasne. Dziękuje wam wszystkim za pomoc
21 kwi 23:29