witam potrzebuje pilnie
Michał: cześć potrzebuje rozwiązanie tego zadania
1.O ile pole koła opisanego na kwadracie 36cm2 jest większe od pola koła wpisanego w ten
kwadrat.
21 kwi 16:36
Michał: proszę o pomoc
21 kwi 16:43
Aga1.: bok kwadratu a=6cm
| | a√2 | |
Promień koła opisanego na kwadracie R= |
| = |
| | 2 | |
P
1=πR
2=
| | 1 | |
Promień koła wpisanego w kwadrat r= |
| a= |
| | 2 | |
Pole tego koła
P
2=πr
2=
Odp. P
1−P
2=
21 kwi 17:35
Michał: możesz do końca rozwiązać te zadanie ?
21 kwi 17:39
dero2005:
większego lenia nie widziałem!
21 kwi 19:02
21 kwi 19:04
Michał: po prostu nie umiem chciałbym całe rozwiązanie tego
21 kwi 20:31