logarytmy
xyz : | | 2 | |
Oblicz log162√2 − 3 |
| |
| | log53 | |
| | 3 | |
Doszłam do tego, że |
| −32 : 3log53 |
| | 8 | |
I nie wiem co dalej i czy w ogóle dobrze to liczę
20 kwi 16:16
ICSP: | 2 | |
| = 2log3 5 = log3 25 |
| log5 3 | |
3
log3 25 = 25
20 kwi 16:19
===:
rozumiem, że to co po trójce to wykładnik potęgi
20 kwi 16:22
xyz : Czemu z log
53 robi się nagle log
35
20 kwi 16:24
xyz : Tak
20 kwi 16:24
xyz : Pomoże ktoś ? Oświeci mnie ktoś jak to zrobić?
20 kwi 16:31
20 kwi 16:33
xyz : A ok dziękuję bardzo
20 kwi 16:50