matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
pytajnik:
3x+4
jak wyznaczyć wartość takiej funkcji f(x)=
x
2
+1
19 kwi 22:53
pytajnik:
zbiór wartość *
19 kwi 22:54
Metis:
Zbiór wartości ?
19 kwi 22:54
Metis:
Niech w będzie wartością funkcji f(x), wtedy:
3x+4
=w
x
2
+1
Dla każdego x∊R x
2
+1>0
3x+4
=w /(x
2
+1)
x
2
+1
3x+4=w(x
2
+1) 3x+4=wx
2
+w wx
2
−3x−4+w=0 Potraktuj jako f. kwadratową.
19 kwi 22:56
Metis:
Tutaj dokładniej:
317967
19 kwi 22:57
pytajnik:
dzięki
19 kwi 23:05
Metis:
19 kwi 23:07