sławomirex: Jak się do tego zabrać....:Mając dane log4 3=a i log 4 7=b ,oblicz log9 21 ?
2 lis 18:56
Michu: 218
Najpierw przedostatni wzór, a potem w liczniku i mianowniku szósty od góry
Powodzenia!
2 lis 19:26
sławomirex: No tak tylko że.....czy mógłbyś kolego rozpisać to zadanie...?
2 lis 19:33
Michu: log
921%3Dlog
421/log
49%3Dlog
47%2Blog
43/log
43%2Blog
43
Dokończenie zostawiam Tobie
2 lis 20:41
Michu: Nie wiem, skąd się wzięły te dziwne znaki
log
921=log
421/log
49=log
47+log
43/log
43+log
43
Dokończenie zostawiam Tobie
2 lis 20:44
sławomirex: Oki dzięks
2 lis 21:53
ania: log250-log25=
6 gru 22:08
%3Cpre%3E%3Cb%3Eania%3A%3C%2Fb%3E%20log250-log25%3D%0D%0A%0A%3C%2Fpre%3E
6 gru 22:09
ania: log250-log25=
6 gru 22:11
aga: lg(1,014)=
10 gru 21:35
justi: log40.0625
11 sty 18:32
justi: log40.0625 prosze o obliczenie
11 sty 18:33
%3Cpre%3E%3Cb%3Ejusti%3A%3C%2Fb%3E%20log%3Csub%3E4%3C%2Fsub%3E0.0625%20prosze%20o%20obliczenie%0A%3C%2Fpre%3E
11 sty 18:33
wojtass: log250-log25= log250:25=log10=1
1 mar 17:41
wojtass: log250-log25= log250:25=log10=1
1 mar 17:41
adi: (5/6)n<0,3
10 mar 19:32
ee: log4 8
11 mar 11:00
ee: log4 8+log1/4 32-10log5√10
11 mar 11:02
ee: log4 8+log1/4 32-10log5√10
11 mar 11:03
aguś:): a jak obliczyć -log2razy 10do-3
17 mar 20:15
a: log52/1/13/52
19 mar 16:11
kamil: log4 8+log1/4 32-10log5√10
19 mar 17:36
AREK: LOG 0,01
24 mar 18:06
vdv: log2 8 + log2 4=
25 mar 17:31
Emila: wiedząc że log2=0,3; log3−0,5; log5=0,7 oblicz log 20
15 kwi 18:23
Emila: jak to obliczyć
15 kwi 18:25
pola: log 42
17 maj 21:10
ggg: jak obliczyc log4 0,0625
8 sty 19:21
Marcin: 0,0625 zapisz w ułamku zwykłym
8 sty 19:46