Określ zbiór wartości
Matix : określ zbiór wartości funkcji y=cosx+√3sinx
15 kwi 13:30
ICSP: [−2 , 2]
15 kwi 13:31
Matix : A mógłbyś proszę rozpisać?
15 kwi 13:35
15 kwi 13:37
Matix : Dalej średnio rozumiem
15 kwi 13:57
ICSP: Rozumiesz treść twierdzenia które podałem 27 kiwetnia o 19:19 ?
15 kwi 13:59
Matix : Tak rozumiem ale nie wiem skąd takie twierdzenie
15 kwi 14:11
ICSP: Tak smao jak nie wiesz skąd się wziął wzór na wyróżnik trójmianu kwadratowego :
Δ = b
2 − 4ac, a jednak cały czas go stosujesz
15 kwi 14:13
Matix : No niby tak ale z tym twierdzeniem pierwszy raz się spotkam
15 kwi 14:20
ICSP: To wyciągnij na siłę 2 przed nawias.
15 kwi 14:44
ZKS:
| | a | | b | |
asin(x) + bcos(x) = √a2 + b2[ |
| sin(x) + |
| cos(x)] = |
| | √a2 + b2 | | √a2 + b2 | |
√a2 + b2[sin(x)cos(α) + sin(α)cos(x)] =
√a2 + b2sin(x + α)
15 kwi 15:50