matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odcinek, długość odcinka
mirek:
punkt S(4;−6) jest środkiem odcinka AB o koncach A(3k; −10) i B(−7; k−7). k = ?
13 kwi 22:52
Qulka:
k=5
13 kwi 22:52
Qulka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1750.html
13 kwi 22:53
Janek191:
3 k −7
− 10 + k − 7
= 4 i
= − 6
2
2
13 kwi 22:53