kula w przestrzeni
Laura: Prosze o szybka odpowiedz
I dziekuje za poswiecony czas
W przestrzeni dane sa punkty a i b
Oba punkty leza na kuli w taki sposob, ze srodek odcinka miedzy punktami a i b jest centrum
kuli. Wyznacz rownanie kuli. Jak ja to mam zrobic?
13 kwi 11:21
Laura: A ma wspolrzedne (4,5,1), a B (6,8,7)
13 kwi 11:23
Laura: Czy odleglosc od A i srodka badz B i srodka to bedzie promien? Dobrze mysle?
13 kwi 11:24
Qulka: policz średnią z punktów to będzie środek .... a odległość między nimi podziel na pół to
będzie promień
13 kwi 11:24
Janek191:
Centrum to środek kuli ? :
13 kwi 11:24
Jerzy:
Prosto ...wyznaczasz środek kuli i promień
13 kwi 11:25
Qulka: (x−5)2+(y−6,5)2+(z−4)2 = 3,52
13 kwi 11:27
Janek191:
I AB I = √22 + 32 + 62 = √4 + 9 36 = √49 = 7
r = 3,5
S = ( 5, 612, 4)
( x − 5)2 + ( y − 6,5)2 + ( z − 4)2 = 3,52
13 kwi 11:27
Laura: Wyszedl mi promien 4,5 ... Czy dobrze mysle
13 kwi 11:29
Laura: sorki 3,5 po 7/2, a skad wzieliscie srodek?
13 kwi 11:29
Laura: Jak mam wyznaczyc srodek kuli?
13 kwi 11:30
Janek191:
Kup sobie klawiaturę z polskimi znakami
13 kwi 11:30
13 kwi 11:30
Laura: aaaaa juz wiem. Przepraszam za glupie pytanie
13 kwi 11:31
Laura: Janek nie da rady podlaczyc innej do laptopa :c
13 kwi 11:31
Janek191:
To szkoda
13 kwi 11:32