Bardzo trudny logarytm
EMPE: Oblicz: 7
log211 − 11
log27
Wynik to 0, ale nie mam pojęcia jak do niego dojść
10 kwi 23:08
10 kwi 23:17
Mila:
| | log7(11) | |
log2(11)= |
| |
| | log7(2) | |
| | log7(7) | | 1 | |
log2(7)= |
| = |
| |
| | log7(2) | | log7(2) | |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
7
log2(11)=(7
log7(11))
1/(log7(2))=11
1/(log7(2))
11
log2(7)=11
1/log7(2)⇔
7
log2(11)−11
log2(7)=0
10 kwi 23:35
Empe: Stokrotne dzięki Eta!
10 kwi 23:56
Empe: Tfu, znaczy Mila. Przepraszam. Spojrzałem w link

Idiota ze mnie.
10 kwi 23:56
Mila:
11 kwi 00:02
Eta:
11 kwi 00:19