Logarytmy
Wszechpotrzebujacy: 5log37 − 7log35=
28 paź 23:01
Eta:
..= 0
28 paź 23:02
Wszechpotrzebujacy: Dlaczego?
Jaka jest kolejność postępowania w takim zadaniu?
28 paź 23:03
Eta:
alogcb=blogca
28 paź 23:04
Wszechpotrzebujacy: Jesteś najlepsza, choć nie do końca wiem skąd ten wzór, skoro nigdzie go nie widziałem, ale
zaraz sobie przeanalizuję. Dziękuję!
28 paź 23:06
Eta:
To teraz już widzisz

zapisz go
....... i powieś nad łóżkiem ...... niech wisi przynajmniej do matury
28 paź 23:09
Wszechpotrzebujacy: A Pani/Ty, go wyprowadziłaś, czy to jest obowiązujący po prostu wzór?
28 paź 23:12
Eta:
Wyprowadzam ( i uwierz

log
cb=x ⇒ b= c
x
L= a
x , P=(c
x)
logca = c
x*logca= c
logcax = a
x
L=P
powieś w ramkach nad łóżkiem
alogcb=blogca
28 paź 23:17
28 paź 23:22
pigor: ..., albo
5
log37 − 7
log35= 0 , bo istotnie 5
log37 = 7
log35 ⇔
⇔ log
3 5
log37 = log
3 7
log35 ⇔ log
37*log
35 = log
35 log
37 ⇔ 0=0
28 paź 23:25
5-latek :
10 kwi 23:16