asd
olekturbo: Mam funkcję
Zbadać wartości funkci w przedziale <0*,45*>
9 kwi 17:04
Jerzy:
A skąd 0 ?
9 kwi 17:05
Janek191:
< 0, 45o )
9 kwi 17:07
Janek191:
cos 90o = 0
9 kwi 17:07
Jerzy:
Faktycznie...błąd w treści zadania
9 kwi 17:07
olekturbo: Tzn. tak mi wyszło z takiego przekształcenia. Może źle przekształcilem.
| | ctgx+tgx | |
f(x) = |
| − 1 |
| | 2(ctgx−tgx) | |
Jaki jest zbiór wartości funkcji?
9 kwi 17:08
Metis: Dobrze to przepisałeś?
Narysowałem wykres tej f. i wychodzą ... głupoty.
9 kwi 17:29
olekturbo: Dobrze
9 kwi 17:33
9 kwi 17:33
Metis: dla x należącego od 0 do π/4
9 kwi 17:42
olekturbo: π/4 = 45*
9 kwi 17:46