matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZBIÓR WARTOŚCI FUNKCJI
Vanilla:
Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=
ctgx+tgx
2(ctgx−tgx)
−1 dla x należącego od 0 do π/4
26 lut 21:16
Eta:
1
cos
2
x+sn
2
x
cosx*sinx
1
f(x)=
*
−1=
−1
2
cos
2
x−sin
2
x
cosx*sinx
2cos2x
π
f(0)=........ f(
)=.....
4
ZW=.......
27 lut 00:06