Matematyka
52: Rozwiąż podane zagadnienia początkowe:
y''+6y=cos3t y(0)=1 y'(0)=0
Odp wyliczona przeze mnie
Odp z ksiązki
Sprawdzi ktoś, które wersja dobra ?
7 kwi 20:37
Metis: Twoja jest
7 kwi 20:50
52: Metis skąd ty takie rzeczy wiesz

?
Czyżby wolphram ?
7 kwi 20:51
Jerzy:
Policz pochodną i sprawdź
7 kwi 20:51
7 kwi 20:54
52: Dzięki, a nie mógłbyś zarzucić linkiem to bym miał gotową formułkę i sobie sprawdzał pozostałe
przykłady
Jerzy rozumiem że wyliczam pochodną odpowiedzi i co dalej ?
7 kwi 20:55
7 kwi 20:58
Jerzy:
drugą i podstawiasz do równania wyjściowego za y" i za y
7 kwi 21:00
52: Dzięki

Jak tam przygotowania do maturki ?
7 kwi 21:00
52: Jerzy Dziękuję

Jeśli nie będę miał internetu to pewnie tak zrobię, ale na razie jestem leniwy.
7 kwi 21:01
Metis: W trakcie

Ale przeczuwam zły wynik
7 kwi 21:02
52: Czemu zły ? Próbną zawaliłeś czy co ?
7 kwi 21:02
Metis: Próbną rozszerzoną u mnie w szkole miałem... jedną, czy dwie . Do tego z operonu, więc dla mnie
to żadne sprawdzenie− zadania były banalne.
A takie przeczucie nie wiem skąd − po prostu. Nie umiem jeszcze stereometrii

Czas pokaże.
7 kwi 21:04
52: Będziesz robił zadania i pójdzie dobrze pisz co wiesz, siedź do końca wyniki 10x sprawdzaj i
pyknie

Gdzie dalej zamierzasz iść ?
7 kwi 21:05
Metis: Kraków/Wrocław
7 kwi 21:14
52: Na pierwszym miejscu Kraków czy niezdecydowany ?
7 kwi 21:16
Metis: Niezdecydowany do końca, ale raczej Kraków

Zobaczymy
7 kwi 21:18
Jerzy:
Polecam Kraków ...to moje miasto
7 kwi 21:18
Metis: SMOG
7 kwi 21:18
Jerzy:
Przesada
7 kwi 21:19
zef: Panowie zajrzycie czy dobrze zrobiłem
320869
7 kwi 21:20