Planimetria
Oopp: Na trójkącie ABC o bokach długości AB=9, AC=3, BC=7 opisano okrąg. W punkcie A poprowadzona
styczną do okręgu, która przeciela przedłużenie boku BC trójkąta w punkcie D. Oblicz długości
boków trójkąta ACD. Wykorzystaj informacje, ze kat DAC=ABC.
5 kwi 18:44
Oopp: Wiem, że muszę wykorzystać tw. o siecznych , ale brakuje mi czegoś ... pomoże ktoś ?
5 kwi 18:50
Oopp: Proszę o jakąś wskazówkę ...
5 kwi 19:08
Sun: Masz może do tego odpowiedź?
5 kwi 19:24
5 kwi 19:27
5 kwi 19:38
Oopp: Ja obliczylam R dodatkowo, ale nic mi to nie daje .. nie widzę o co chodzi ...
5 kwi 19:47
Sun: Skąd jest to zadanie?
5 kwi 19:49
Oopp: Podręcznik WSIP .. 3 klasa liceum .. matematyka poznać, zrozumieć ...
5 kwi 19:53
Oopp: Drobna wskazówka ... proszę ...
5 kwi 20:07
Oopp: Luknie ktoś ...
5 kwi 21:35
Mila:
Jest na forum , rozwiązałam kilka dni temu. szukaj.
5 kwi 23:38
5 kwi 23:43
Oopp: Dziękuję !
6 kwi 08:12
Mila:
6 kwi 20:00