zad. 59 Wielomiany W(x)=ax(x b)^2 i V(x)=x^3 2x^2 x są równe
Πέτρος: zad. 59 Wielomiany W(x)=ax(x+b)2 i V(x)=x3+2x2+x są równe
Oblicz a i b
1 sty 21:57
satya: W(x)= ax(x+2bx+ b2)= ax3 + 2abx2 + ab2x
V(x)= x3 + 2x2 + x
W(x)= V(x)
ax3= x3 | : x3
a=1
2ab= 2
2*1*b=2 | : 2
b=1
1 sty 22:04
max:
zobacz tu
2009 i po bólu
1 sty 22:05
czejenka: 3x4−6x3−12x2=0
28 wrz 21:04
ICSP: 3x2(x2 − 2x − 4) = 0
drugi nawias możesz policzyć np. z delty
28 wrz 21:06
jaaa: (x3 + 2x2 − 5x+7) + (2x3 − 5x2 + x +3) =
9 lut 08:56