matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzględna Rozwiąż I6-2xI=1
Adam :
Rozwiąż I6−2xI=1
29 mar 15:23
5-latek :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1653.html
29 mar 15:24
dero2005:
|6−2x| = 1 6−2x = 1. ⋁ 6−2x=−1
5
7
x =
. V. x=
2
2
29 mar 15:29