zdarzenia A i B zawartych w omega
smutna: o zdarzeniach A oraz B zawartych w omega wiadomo ze A c B P(A) = 1/6 P(B) = 2/3 wtedy:
i ma wyjść (AuB)=2/3
proszę o rozwiązanie i wyjaśnienie bo w ogóle tego nie rozumiem
26 mar 18:37
Jack:

skoro A c B (A zawiera się w B), to
| | 2 | |
A U B = cały zbiór B, czyli |
| ... |
| | 3 | |
26 mar 21:54
26 mar 22:10
Jack: hmm, nawet nie widzialem
26 mar 22:23
5-latek : smutna
A co Ty w ogole rozumiesz ?
27 mar 11:23
Janek191:
Dlatego jest smutna
27 mar 11:28
5-latek : Ona ciagle zmienia nicki i pisze ze w ogole tego nie rozumie
Były ju funkcje kwadratowe , ciagi , teraz to
27 mar 11:36