matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
pomocy:
o zdarzeniach A oraz B zawartych w omega wiadomo ze A c B P(A) = 1/6 P(B) = 2/3 wtedy: i ma wyjść (AuB)=2/3 proszę o rozwiązanie i wyjaśnienie bo w ogóle tego nie rozumiem
26 mar 20:59
Eta:
2
A⊂B to P(AUB)= P(B)=
3
26 mar 21:15