Oblicz nierownosc .. prosze o pomoc
kasia: (3−x)(x+2)≤0
26 mar 16:23
Jerzy:
jakie są miejsca zerowe ?
26 mar 16:23
5-latek : w pamięci
x∊(−∞,−2>U<3,∞)
26 mar 16:25
kasia: rozwiaz nierownosc i tylko tyle mam
26 mar 16:26
5-latek : Napisz postac iloczynowa trójmianu kwadratowego .
26 mar 16:30
Janek191:
5 − latek już rozwiązał.
26 mar 16:31
Jerzy:
odpowiedź z 16:26 ... jest rozbrajająca
26 mar 16:32
kasia: dziekuje ale jestem głupia
26 mar 16:33
Janek191:

(3 − x)*( x + 2) ≤ 0
Miejsca zerowe równania ( 3 − x)*(x + 2) ≤ 0 to x
1 = − 2 i x
2 = 3
− x*x = − x
2
−1 < 0 − ramiona paraboli są skierowane do dołu, więc
( 3 − x)*( x + 2) ≤ 0 ⇔ x∊ ( −
∞, − 2) ∪ ( 3, +
∞ )
===================================
Patrz na wykres funkcji f(x) = (3 − x)*( x + 2)
26 mar 16:38
26 mar 16:42
Kasia : Dziekuje slicznie panie Janku ..duzo zdrowia w swieta
26 mar 16:42
Kasia : GDYBY WSZYSCY BYLI TACY MADRZY TO TAKA STRONKA NIE BYLA BY POTRZEBNA . ZA TO JESTEM SWIETNA Z
GEOGRAFII
26 mar 16:44
Janek191:
@ Kasia
Pomyliłem się przy pisaniu

Miało być
x ∊ ( −
∞, − 2> ∪ < 3, +
∞ )
Wykres jest dobry.
Wzajemnie
26 mar 16:48
5-latek : Tylko widzisz Kasiu

Żeby zdawać geografie to należy tez zdac egzamin z matematyki . Tak ?
Ale zycze CI dużo wyrtwalosci i zdrowka . Mi możesz tez pożyczyć zdrowia
26 mar 16:49
kasia : poprawilam dziekuje

i 5 latkowi tez duzo zdrowia .Ciekawe jaki bedziesz nieznosny jak
bedziesz miał 10 lat...bay

.
26 mar 16:54
5-latek :
26 mar 16:55