współrzędne punktu
black: Dany jest odcinek AB, w którym środek ma współrzędne S=(−5,−11), a koniecB=(9,−3). Wyznacz
współrzędne punktu A
1 sty 14:12
max:
| xA+xB | | yA+yB | |
| = xS ....... |
| = yS
|
| 2 | | 2 | |
to: x
A = 2x
S − v
B y
A= 2y
S − y
B
terza dokończ......
1 sty 16:49
black: przykro mi ale nie rozumiem tego zapisu
1 sty 16:59
1 sty 17:06
max:
tu nie ma co rozumieć .... to trzeba wiedzieć i zapamiętać
1 sty 17:07
max:
masz podobny przykład tu ;
1753
1 sty 17:10
black: DZięki wyszło mi dobrze bo nawet zrobiłem sprawdzenie
1 sty 17:31
max:
ok
1 sty 17:35