Dziedzina i zbiór wartości funkcji
Mania: Proszę o pomoc w zadaniu:
| | 1+sin2x−cos2x | |
Określ dziedzinę i zbiór wartości funkcji f(x) = |
| |
| | sin2x−sin4x | |
20 mar 13:58
ICSP: D : sin
2x − sin
4x ≠ 0
Po ustaleniu dziedziny masz :
| | 2sin2x | | 2 | |
f(x) = |
| = |
| |
| | sin2x(1 − sin2x) | | cos2x | |
20 mar 14:01
20 mar 14:01
ICSP: Metis nie wiem co ty wrzucasz, ale an pewno nie jest to poprawne rozwiążanie
20 mar 14:04
Metis: A racja zapomniałem, że miałem tam błąd
319558 zad. 8
Szukaj w postach niżej
20 mar 14:10
Mania: Ok, dzięki
20 mar 14:17