matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowod
xxxx:
wiedzac,ze α jest katem rozwartym i α=2/3 oblicz wartosc cosα
16 mar 21:06
Eta:
Popraw treść zadania
16 mar 21:08
xxxx:
sinα=2/3 , przepraszam moj blad
16 mar 21:10
Metis:
Eta
mozesz zerknąc :
https://matematykaszkolna.pl/forum/319928.html
Gdzie robię błąd
?
16 mar 21:11
5-latek :
cosα=−
√
1−sin
2
α
16 mar 21:14