logarytmy
Kckc: Oblicz
A) 10
log5
B) 8
1−log2 3
14 mar 17:31
5-latek : doa) w końcu dobrze napisales
zauważ ze log5 można zapisac inaczej log105
i znajdz sobie odpowiedni wzor
do c) log327=3
14 mar 17:37
Janek191:
| | 8 | | 8 | | 8 | |
B) ... = |
| = |
| = |
| = ... |
| | 8log2 3 | | 23 log2 3 | | 2log2 27 | |
14 mar 17:44
Tadeusz:
b)
| | 8 | |
23−3log23=2log28−log227= |
| |
| | 27 | |
14 mar 17:44
Kckc: 5−latek ale ja nie wiem jaki wzór powiedz pliis
14 mar 18:09
14 mar 18:33
Kckc: A bd jakieś obliczenia
14 mar 18:46
5-latek : pies Ty mnie nie denerwuj bo ja dzisiaj wyszedlem spokojny z pracy i tak ma zostać OK?
Jakie obliczenia ?
10log105= ile (patrz na wzor
14 mar 18:50
Kckc: A C) jak zrobić bo nie wiem
14 mar 18:56
5-latek : | | 5−3 | | 2 | | 27*2 | | 54 | |
27* |
| = 27* |
| = |
| = |
| = policz |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
14 mar 19:08
Kckc: =9
14 mar 19:14
Kckc: Dziękuje wszystkim, którzy się przyczynili do rozwiązania tych przykładów
14 mar 19:15
Kckc: 1.Dla jakich wartości x określana jest liczba m?
a) m=log
2(x2−4)
b) m=log|x+2|
c) m=log
4|x2−9|
d) m=log=x
2
A w tym ktoś pomoże
14 mar 19:19