11 mar 07:52
Plumek: pomożecie?
11 mar 09:25
5-latek : wtedy masz 2cosu=−1
masz podstawowe równanie trygonometryczne
Wiec podstawiaj i rozwiązuj
11 mar 09:32
Plumek: czyli
3x−π2=−π3
3x=π6+2kπ
x=π18+2kπ3
dalej coś robię źle albo nie rozumiem, w odpowiedzi jest:
x=−π18+2kπ3, x=7π18+2kπ3
11 mar 09:51
Plumek: bardzo proszę o wytłumaczenie krok po kroku albo odnośnik do lekcji, ta trygonometria mnie
rozbraja
11 mar 09:53
5-latek : Przeciez cosinus jest ujemny w 2 i 3 ćwiartce dlatedo sa 2 rozwiązania
11 mar 09:56
5-latek : Przeciez Ty poprawiasz mature
Wiec nie rob sobie zartow . Co robiles przez caly rok?
11 mar 11:53
Plumek: dużo by opowiadać

wspaniały rok, a jakże...
11 mar 12:16
11 mar 12:41