matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
baribelle:
Proszę o pomoc! 1.Wyznacz wzór ogólny ciągu geometrycznego mając dane, oblicz czwarty i siódmy wyraz tego ciągu a1=3; q=−√2 ; a4=? a7=?
10 mar 18:18
Mila:
Liczysz wg wzorów.
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
10 mar 18:26