dd
pies: ak przeksztalcic y=log3(3x+3)
oraz dlaczego log213=log2121−log217
8 mar 23:14
Janek191:
log3 (3 x + 3) = log3 3*(x + 1) = log3 3 + log3 ( x + 1) = 1 + log3 ( x + 1)
8 mar 23:16
Janek191:
| | a | |
logp a − logp b = logp |
| |
| | b | |
8 mar 23:17
pies: no i to 2 sie nie zgadza ale jak log213= to mozesz obliczyc bo ci zle wychodiz chyba
8 mar 23:21
olekturbo: | | 21 | |
log213 = log21 |
| = log2121−log{21}7 |
| | 7 | |
8 mar 23:22
Janek191:
| | 21 | |
log21 21 − log21 7 = log21 |
| = log21 3 |
| | 7 | |
8 mar 23:22
8 mar 23:23
pies: ze co jak to ale jak to log213=log2121/7
8 mar 23:25
pies: chodzi o to ze jest to 21/7 =3 ?
8 mar 23:27
olekturbo: tak...
8 mar 23:28
5-latek :
8 mar 23:28
Janek191:
Tabliczka dzielenia
8 mar 23:28
pies: no nie musicie byc tacy zgryzliwi jak jakis patyk....no nie widzialem tego po prostu
8 mar 23:29