5
pies: oblicz log25+log25*log52
8 mar 22:08
8 mar 22:10
Eta:
| | 1 | |
log25+log25* |
| =.......... |
| | log25 | |
8 mar 22:10
pies: nie rozumiem
8 mar 22:13
8 mar 22:14
pies: nie mamy takiego wzoru w tablicach....a mozna wciagnac przed nawias..? a mam jeszcze 1 pytanie
jak przeksztalcic y=log3(3x+3) zeby to narysowac
8 mar 22:16
pies: help
8 mar 22:57
5-latek : Najlepiej to wziąć kalkulator i liczyc i od razu ja rysować
Ale jeśli chcesz się pobawić (choć i tak bez programu tego nie narysujesz nie majac skali
logarytmicznej) to tak
1y=log3(x)
2)zwiekasz trzykrotnie argumenty i rysujesz y=log3(3x)
3) y=log3(3x) przesuwasz po osi OX 3 jednostki w lewo i masz y=log3(3x+3)
8 mar 23:16