zrobiłam a dobrze mi wyszło ale podpunkt b nie wychodzi i nie wiem dlaczego
PATI: Dany jest równoległobok ABCD. Wyznacz punkt przecięcia przekątnych tego równoległoboku i oblicz
jego obwód.
a) A(−3,−2) B(5,2) C(5,5)
b) B(−1,−4) C(2,5) D(−2,8)
a) obwód=6+8√5 s(1, 1.5)
b) nie wiem jak zrobic robie tak jak a i nie wychodzi a ma wyjść obwód =10+6√10
s(−1.5 , 2)
7 mar 20:26
PATI: pomoże ktoś chociaż naprowadzić nie mówie rozwiązać

plisss
7 mar 20:31
Eta:
L(ABCD)=2|CD|+2|BC|
|CD|= √42+32= 5 , |BC|=√32+92= √90= 3√10
L= .........
7 mar 20:36
PATI: a czemu nie oczliczam boku BD bo jak tak robiłam w przykładzie b
7 mar 20:38
Eta:
7 mar 20:42
PATI: ale jak robie na osi to to inaczej wychodzi na wykresie wtedy bok BD TO DC
7 mar 20:45
Janek191:
a) środek AC
b ) środek BD
7 mar 20:51
PATI:

B(−1,−4)
C(2,5)
D(−2,8)
7 mar 20:52
Janek191:
7 mar 20:58
PATI: DZIEKI
7 mar 21:04
Janek191:
Umiesz obliczyć współrzędne punktu S ?
7 mar 21:06
złyibrzydki: Janek191, Eta, mogę Was prosić o pomoc?
319060
7 mar 21:07
PATI: TAK UMIEM WYSZŁO MI OBLICZYŁAM WZIELAM WSPOLRZEDNE B I D
7 mar 21:10
Janek191:
7 mar 21:14
PATI: bardzo dziękuje
7 mar 21:17