matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
olanimetria
kalkulator:
promien okregu wpisanego w trojkat prostokatny wynosi 3 a przeciwprostokatna ma dlugosc 17. oblicz pole tego trojkata
7 mar 19:05
pudel i jarząbek:
a+b+17
ab
S=?=
3=
∧(a+b)
2
=a
2
+b
2
+2ab ∧a
2
+b
2
=17
2
∧a+b=u
2
2
u
2
−6u−391=0
,u=23
23+17
S=
*3=60
2
8 mar 14:02
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/319131.html
8 mar 19:49