matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
demartR:
Oblicz sumę n początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego (a
n
). a
1
=1−
√
2
r=
√
2
n=9
3 mar 00:18
yyhy:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
3 mar 00:18
yyhy:
wszystkie dane masz, tylko do wzoru!
3 mar 00:18
yyhy:
a
9
=a
1
+(9−1)*r
a
1
+a
9
S
9
=
*9
2
3 mar 00:20