ddd
pies: najwieksza wa y=sinx+cosx wartosc funkcji jest rowna :
1 √2 32 czy 2
27 lut 18:45
The City:
√2 − można łatwo odczytać z tablic wartości funkcji trygonometrycznych jak popatrzysz na
45o
27 lut 19:06
pies: nie rozumiem nic
27 lut 19:07
The City:
| | π | |
Możesz w takim razie to obliczyć podmieniając cosx na sin( |
| −x) |
| | 2 | |
27 lut 19:11
27 lut 19:19
pies: ale dlaczego dla 45 stopni
27 lut 20:12
5-latek : Po co zadajesz takie pytanie ?
czy policzyles to czyli
licz ze wzoru sinα+sinβ
pewnie nie ale od razu dlaczego 45
o ?
Ojjj
27 lut 20:25
pies: no tak tak to prawda
27 lut 21:47
jan: zaraz zaraz ale skad wzieliscie ze cos to sin(π/2−x)
27 lut 22:58
cv:
27 lut 22:58
Metis: Wzory redukcyjne.
27 lut 23:02
pies: jak dlaczego cosx=sin(π/2−x) skad sie to wzielo
28 lut 14:10
The City:
28 lut 14:21
Metis: Wzory redukcyjne.
28 lut 14:21
pies: jak to nie rozumiem mi wyszlo ze cosx =1−sinx ale jak wzory redukcyjniie nie roruzmiem
28 lut 14:27
Metis: Z twoimi sformułowaniami pytań, wątpliwościami i składnią odechciewa się jakiejkolwiek pomocy.
28 lut 14:32
Eta:
Metisku
28 lut 14:33
pies: no ale co ja sie pytam bo nie rozumiem jak mozna cosx zamienic za pomoca wz redukcyjnych bo nie
wiem a co no
28 lut 14:44
5-latek :

Kolego .
jako maturzysta i to na rozszsrzeniu nie możesz pytac o tak oczywiste rzeczy
Wychodzi z tego ze Wasz nauczyciel nic Cie nie nauczyl .
Ale wydaje mi się ze to nie jest jego wina tylko Twoja . Obudziles się z reka w nocniku i to za
pozno . Teraz chcesz nadrobić braki . Tak się nie da .
ale przecież
| | a | |
sinα= |
| tak samo wiec sinα=cos(90−α) |
| | c | |
28 lut 14:57
5-latek : Ja lubie miare kątowaą
| | π | |
W mierze lukowej 90o= |
| |
| | 2 | |
28 lut 14:59
pies: co ty mi tu mowisz ze ja nie umiem oczywistych rzeczy to nie jest oczywiste
28 lut 15:02
pies: a widzisz juz rozumiem o co chodzilo bo troche nie myslalem nad tym
28 lut 15:04
5-latek : Ladniej by wygladalo gdys napisał zamiast ty Ty
Co dla Ciebie jest tutaj nieoczywiste ?. Przeciez to poziom szkoły podstawowej (w moich czasach
) a nie liceum
28 lut 15:05
pies: a widzisz nie

nie badz taki dziekuje
28 lut 15:09