wyznacz pochodne , rozniczki
tomekk: Witam prosze o pomoc w rozwiązaniu
wyznacz 4 pierwsze pochodne f(x)=3√x
korzystajac z rozniczki funkcji oblicz przyblizone wartosci 1/√3,98
27 lut 13:46
Jerzy:
1) poprafisz policzyć pierwszą ?
2) x0 = 4 , Δx = −0,2
f(x0 + Δx) ≈ f(x0) + f'(x0)*Δx
27 lut 13:51
tomekk: nie i prosił bym o rozpisanie zebym wiedział skad sie bierze
27 lut 13:54
27 lut 13:59
tomekk: energertyka czytalem juz wzory z pochodnych
27 lut 14:31
Jerzy:
f(x) = 3*x1/2 ... i cały czas stosuj wzór: (xn)' = n*xn−1
27 lut 14:36