π | π | |||
kolejności ciąg arytmetyczny oraz x∊(− | ; | ) | ||
4 | 4 |
sinx−cosx+1−sin(2x) | ||
f(x)= | ||
2 |
π | π | |||
ale co zrobić z tym przedziałem gdzie x∊(− | ; | ) | ||
4 | 4 |
π | π | |||
Chodzi o to żeby wyznaczyć Yf dla x∊(− | ; | ) ? | ||
4 | 4 |
1 | 2−√2 | |||
Jeśli tak to wychodzi mi przedział <− | ; | > | ||
8 | 2 |
5π | π | π | ||||
t=sinx−cosx=√2sin(x+ | ) i x∊(− | ; | ) | |||
4 | 4 | 4 |
t2+t | ||
m= | ||
2 |
t(t+1) | ||
f(t)= | ||
2 |
1 | ||
p=− | więc | |
2 |
1 | 2−√2 | |||
m∊<− | ; | ) | ||
8 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |