Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu przykładów, z góry dziękuję ;)
Michał : a) 3−l4−xl=2x
b) lxl=0,5x−1
c) 2lxl+x=3
d) l1−xl=x−1
e) lx+2l−l2x−7l+x=1
f) l3x+6l−l2−xl=x+7
24 lut 16:01
Tadeusz:
szukasz pomocy ... a jakiej

Pewnie gotowych rozwiązań
24 lut 16:29
Michał : Heh, no powiedzmy, muszę się tego nauczyć
24 lut 16:30
Jack: a) rozwazasz 2 przedzialy...
4− x ≥ 0 oraz 4 − x < 0
x ≤ 4 oraz x > 4
dla 1) x ∊ (−
∞ ; 4>
3 − (4−x) = 2x
3 − 4 + x = 2x
x = − 1 ∊ D
teraz drugi
2) x ∊ (4;
∞)
3 − (−4+x) = 2x
3 + 4 −x = 2x
3x = 7
| | 7 | |
x = |
| <−− nie nalezy do dziedziny tego przedzialu |
| | 2 | |
ostateczny wynik x = − 1
Reszta analogicznie...
1653
24 lut 16:33
Michał : Dziękujęę
24 lut 16:34