Całki
Buni: ∫ x√4+5x dx
24 lut 14:47
kochanus_niepospolitus:
przez częsci
u = x
v' = √4+5x
24 lut 14:48
Buni: można prosić o rozpisanie tego zadania dalej?
24 lut 14:49
kochanus_niepospolitus:
prosić zawsze można ... ale chyba na wykładach / ćwiczeniach byłeś/−aś i wiesz jak wygląda wzór
na całkowanie przez części, prawda


A jeżeli wiesz − to co mam rozpisywać?
24 lut 14:52
Jerzy:
Możesz podstawić: √4+5x = t
24 lut 14:52
24 lut 14:53
kochanus_niepospolitus:
Buni −−− cholera ... nie Twoja pierwsza całka TEGO TYPU i znowu rozpisywać trzeba?
24 lut 14:54