geometria analityczna
ppp: Wyznacz równanie prostej równoległej do prostej k:l=2x−3y−5
Proszę o sprawdzenie
k:y= −2x+3x−5
24 lut 12:16
kochanus_niepospolitus:
kuźwa ... człowieku ... Czy Ty w ogóle patrzysz co piszesz
24 lut 12:17
ppp: patrzę
24 lut 12:18
kochanus_niepospolitus:
l=2x−3y−5 <−−− czyli prosta w R3 ... tak?!
24 lut 12:20
kochanus_niepospolitus:
druga sprawa −−− nie jesteś w stanie −2x+3x zapisać 'ładniej'
24 lut 12:20
ppp: Wyznacz równanie prostej równoległej do prostej k:l 2x−3y−5
24 lut 12:21
ppp: k:y −2x+3x−5
24 lut 12:21
kochanus_niepospolitus:
przepisałeś po raz drugi to samo, tym razem jednak nie napisałeś nigdzie znaku '=' ... co także
jest BZDUUURĄ
24 lut 12:39
kochanus_niepospolitus:
liczysz 'coś' ... ale nie masz do końca pojęcia co ... masz jakiś tam sposób liczenia, ale nie
rozumiesz 'co i jak' się dzieje.
24 lut 12:39
ppp: To jak to w końcu powinno być poprawnie zapisane?
24 lut 17:27
24 lut 17:36
ppp: y=23x+6
24 lut 17:44
ppp: Teraz jest dobrze?
24 lut 17:45
wer:
tak
24 lut 17:55