matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosba
5-latek :
Witaj
ZKS
Spojrz prosze na ten post
https://matematykaszkolna.pl/forum/317591.html
23 lut 13:12
irena_1:
f(x)=|sinx| Zauważ, że dla każdego x masz: f(x+π)=|sin(x+π)|=|−sinx|=|sinx|=f(x) Wniosek− okresem funkcji f(x) jest π
23 lut 14:40
5-latek :
dziekuje CI za odpowiedz
Teraz gdyż dopiero wrocilem z pracy
23 lut 23:05