sss
sss: (x+2):(3x−3)
jak to podzielic?
22 lut 16:52
sss: spoczko podzielilem =(1/3)+3
jest zad:wykres g=x+23x−3 powstal przez przesuniecie wykresu f =1x+1 o wektor ?
co teraz
22 lut 17:29
===:
co za bzdety wypisujesz
22 lut 17:32
sss: jakie bzdety co jest ?
g(x)=1/33x+3+3=
19x+9+3
22 lut 17:35
22 lut 17:36
===:
| | x+2 | | x−1+3 | | 1 | | 1 | |
g(x)= |
| = |
| = |
| + |
| |
| | 3(x−1) | | 3(x−1) | | x−1 | | 3 | |
22 lut 17:36
sss: co to za badziewie dlaczego ja nie chce tego badziewia ja chce (x+2):(3x−3) co zrobilem zle?
22 lut 17:41
Eta:
−x+1
−−−−−
= 3
| | 1 | | 3 | | 1 | | 3 | | 1 | | 1 | |
...= |
| + |
| = |
| + |
| = |
| + |
| i x≠1 |
| | 3 | | 3x−3 | | 3 | | 3(x−1) | | 3 | | x−1 | |
22 lut 17:45
22 lut 17:47
sss: prosze o help bardzo bo nie za bardzo rozumiem dlaczego jest na odwrot
22 lut 18:07
Eta:
"małolat" się pomylił
22 lut 18:09
sss: etu ale mial dobrze bo dobrze zad wyszlo

czy ty mnie chcesz zbyc ?
22 lut 18:09
Eta:
Nie wiem o co pytasz?
| | 1/3 | |
Zrozumiałam,że 5−latkowi wyszedł taki wynik : |
| +3 |
| | 3x+ | |
wynik z dzielenia: (x+2) : (3x−3) =..... tak jak Ci napisaliśmy
i na tym koniec i kropka ( bez "zbywania")
22 lut 18:12
22 lut 18:13
sss: tak juz wiem glupi jestem ..dziekuje
22 lut 18:21