;;;;
pies: −2x+2x−4
(−2x+2):(x−4)= −2
+2x−8
==========
0 −6 (reszty )
jak to sie teraz zapisuje
21 lut 18:50
5-latek: Przeciez CI pokazywałem
Tak samo jak dzielisz ulamki
| | 1 | |
np 17:4= 4i 1reszty = 4+ |
| |
| | 4 | |
21 lut 18:53
5-latek: Tutaj z dzielenia dostales (−2) i reszty (−6) dzieliles przez (x−4)
| | −6 | |
wiec zapisujesz to tak −2+ |
| |
| | x−4 | |
| | −6 | |
ale dodawanie jest przemienne wiec zapiszsemy to tak |
| −2 (żeby ladniej wygladalo |
| | x−4 | |
21 lut 18:55
pies: no ok a skad ja mialem to wiedziec ? dzieki bardzo

jestes mily
21 lut 19:05