Rozwiąż równanie:
ania: Proszę o pomoc
Rozwiąż równanie:
sin2x + cosxsinx=tgx
21 lut 18:38
Janek191:
| | sin x | |
sin x*( sin x + cos x) = |
| |
| | cos x | |
sin x = 0 itd.
21 lut 18:41
Jerzy:
a dlaczego sinx = 0 ?
21 lut 18:45
Janek191:
Wtedy mamy 0 = 0
21 lut 18:48
Janek191:
Oraz cos x ≠ 0
21 lut 18:48
ania: a ten przykład:
tg2x − sin2x= 2sin2x
sin2/cos2x − sin2x= 2sin2x
21 lut 18:49
Jerzy:
a dlaczego prawa strona ma się równać 0 ?
21 lut 18:49
21 lut 18:49
ania: mogę prosić jeszcze o pomoc w tym przykładzie?

tg2x − sin2x= 2sin
2x
sin2/cos2x − sin2x = 2sin
2x
21 lut 18:56