Okresowosc funkcji trygonometrycznych
5-latek: Witam
Otoz mam kłopot z wyznaczeniem okresowości funkcji trygonometrycznych
Dlatego bardzo proszse o rozwiązanie takich przykladow
Zadanie :
Wyznaczyc okres podstawowoy funkcji
d) y=|sinx|
mam rozwiązany w książce jeden przykład
y=sin2x
sin2(x+π)= sin2x+2π=sin2x
Okres podstawowy to T=π
21 lut 17:21
5-latek: Jeśli można to po kolei z wytłumaczeniem
21 lut 17:23
5-latek: C) już wiem
| | π | |
sin(x+ |
| )= cosx wiec okres podstawowy to T=2π |
| | 2 | |
21 lut 17:27
pies: uuu

5 latek nie umie ...ja tez
21 lut 17:38
5-latek: Bo ja jestem jeszcze w przedszkolu a TY zdajesz mature
21 lut 17:49
pies: uuu no tak tak to prawda
21 lut 17:51
5-latek: Może jednak ktoś pomoze ?
21 lut 18:34
5-latek: a i b ) jest załatwione
c) mamy tez załatwione .
Pozostaly dalsze przykłady
21 lut 19:36
5-latek: Będę oczywiście szukal rozwiazan na gogle ale jeśli ktoś by pomogl to OK .
kochanus z komórki jeśli będziesz chciał pomoc to proszse abys to rozpisal ze wzorow
Oczywiście jeśli to nie sprawi Ci dużego kłopotu .
Musze to pojac
22 lut 12:44