pomozecie ?
Pau: ktoś jakiś pomysł ?
Oblicz:
a) (3√ab)−2 : (a2b)1/3
b) (ab−2/3)−3/4 * (4√ab)2
20 lut 17:32
===:
a)
=a−2/3−2/3b−2/3−1/3=
20 lut 17:37
Pau: nie rozumiem ....
20 lut 17:41
Pau: w b) wyjdzie ab do potęgi 1 ?
20 lut 17:44
===:
b)
a−3/4+2/4b6/12+2/4=a−1/4b
20 lut 17:51
Pau: sorry ale nie czaje ...
20 lut 17:52
20 lut 17:54
Pau: te wzory znam ale mógłbyś mi jakoś prościej napisać rozwiązanie ?
20 lut 17:58
===:
prościej to już nie da się
20 lut 18:00
Pau: = ab do potęgi 1/6 * ab do potęgi 1/2 i co dalej ?
20 lut 18:02
===:
a)
| | a−2/3b−2/3 | |
|
| =a−2/3−2/3b−2/3−1/3 |
| | a2/3b1/3 | |
20 lut 18:06
Pau: nie rozumiem jak z tego przykładu to ci wychodzi ...
20 lut 18:09
Pau: z tego b)
20 lut 18:10
===:
to nie pisz że znasz wzory ... ani ich ni znasz ani nie rozumiesz
20 lut 18:13
Pau: z którego korzystałeś ?
20 lut 18:15
===:
ze wszystkich
20 lut 18:19
Pau: dziekki
20 lut 18:26