Proszę o pomoc !
Cichy: 5x − x3 =
1 + 8x3 =
81 − 16x4 =
16 − 25x4 =
x3 + x2 − x − 1 =
2x3 − 3x2 − 6x +9 =
x5 +3x3 − 8x2 − 24 =
−x5 − x4 + x + 1 =
16 lut 13:22
kochanus_niepospolitus:
a byś przynajmniej treść zadania przepisał: "rozłóż na czynniki pierwsze"
16 lut 13:23
Cichy: Tak, treść zad. to rozłóż na czynniki pierwsze
16 lut 13:27
16 lut 13:28
Cichy: a to widze, że nikt nie pomorze?
16 lut 13:45
bezendu:
a) −x(x−√5)(x+√5)
b) (2x+1)(4x2−2x+1)
c) −(2x+3)(2x−3)(4x2+9)
d) −(5x2+4)(√5x−2)(√5x+2}
e) (x+1)2(x−1)
16 lut 13:53
kochanus_niepospolitus:
bezendu −−− i po co mu gotowca dałeś?
Cichy ... a Ty od pomoRZa 'cichaj'
16 lut 13:54
bezendu:
kochanus..
Tylko połowę, dwa ferie mam to nudzi mi się
16 lut 14:06