matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wyrażenia
vivi:
Jaką wartość ma wyrażenie W=(sin60'−sin45')(sin60'+sin45')?
12 lut 17:13
Jack:
421
12 lut 17:15
yyhy:
(a−b)(a+b)=a
2
−b
2
czyli W=(sin60)
2
−sin(45)
2
Podstaw i policz..
12 lut 17:16